Creatieve therapie

Misschien voel jij wel meer voor een creatieve therapie i.p.v. een gesprekstherapie. Taal is maar één manier om gevoelens uit te drukken en soms schieten woorden tekort. Je kan dan baat hebben bij een creatieve therapie.

Bij dramatherapie gaan we op een speelse manier op zoek naar wat er in jou omgaat. We experimenteren met emoties, gedrag, expressie en verschillende theatervormen om de brug te maken tussen de realiteit en de therapieruimte.


Hier komt men tot het vertellen van ieder zijn verhaal door het experimenteren met en transformeren van verschillende rollen in een veilige omgeving. Men leert omgaan met nieuwe situaties, emoties en interacties tussen mensen. Tijdens een dramatherapie sessie staan zowel spel als fantasie centraal. Dramatherapie helpt kinderen, jongeren en volwassenen met allerlei klachten of bezorgdheden.


Voor dramatherapie neem contact op met 

onze dramatherapeute Trine Thielen


Dramatherapie is ook mogelijk om te volgen in groep. Jongvolwassenen vanaf 16 jaar kunnen er terecht met allerlei klachten of bezorgdheden. Er vindt voorafgaand aan de start van de groepstherapie steeds een intakegesprek plaats (tenzij er bij ons reeds een begeleiding loopt).


De dramatherapie in groep omvat 8 sessies van 2 uur per sessie. Zij zal begeleid worden door dramatherapeute Trine Thielen en psychologe Natalie De Schepper. De sessies starten steeds in het najaar rond oktober - november en zullen tweewekelijks plaatsvinden met minimum 4 en maximum 8 personen. Bij te weinig inschrijvingen zal de groepssessie geannuleerd worden of verzet naar een later tijdstip.


De sessies gaan door op woensdagavonden van 18.30 tot 20.30u.


De volledige reeks van 8 sessies wordt gratis aangeboden via de conventie (voor 16 tot 23 jarigen). Ben je ouder dan 23 jaar? Ook dan kan je deelnemen aan het verlaagde tarief, indien er voldoende deelnemers onder de 23 jaar aanwezig zijn


Muziektherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Het accent wordt gezet op het doen, voelen en beleven. Muziek kan verschillende vormen aannemen binnen de sessies.


We kunnen werken met geluid, ritme of melodie.

We kunnen luisteren naar muziek, zelf muziek spelen

of zingen. Er wordt van jou geen muzikale voorkennis verwacht. 


Met al deze verschillende vormen van muziek maak je contact met jezelf, de ander en met je omgeving. Soms zal het van belang zijn om taal te geven aan je belevingen. Op andere momenten zullen we de muziek zelf laten spreken. 


Misschien heb je moeite om jezelf uit te drukken

via woorden. Of je hebt net het gevoel jezelf te verliezen in woorden. Misschien ben je nog te jong om te vertellen wat je moeilijk vindt. Spreekt muziek jou aan om om met jezelf aan de slag te gaan? Wat jouw beginpunt ook is, je bent welkom om een muziektherapeutisch traject te starten. 


Voor muziektherapie neem contact op met

muziektherapeute Femke Bauwens.

Als kind, jongere of volwassene verdwaal je soms.

Je voelt je boos, triest of verward.

Beeldende therapie helpt jou dan om weer

dichter bij jezelf en de ander te komen wanneer je niet

de juiste woorden vindt.


Soms liggen woorden gewoon te ver van wat je voelt.

Hier ga je met verschillende materialen, kleuren en vormen aan de slag. Schilder. Teken. Schets. Knoei.

Je hoeft echt geen kunstenaar of creatieveling te zijn.


We zoeken samen wat bij jou past. Geef kleur aan je gedachten en gevoelens. Laat de beelden voor jou spreken. Ook ouders zijn welkom.


Voor beeldende therapie neem contact op met beeldende therapeute Femke Bauwens

Share by: